top of page

Voornaam: Leen
Leeftijd: 43 jaar, maar ik voel mij 32 
Burgerlijke staat: gehuwd met een fantastische man
Kinderen: twee geweldige jongens van 11 en 9 jaar

Opleiding: Meestergraad audiovisuele/beeldende/grafische kunsten

Favo cultuurgenre: geen, het ontdekkende en nieuwsgierige type

in het kort

in het lang

Mijn opleiding?

Ik behaalde mijn diploma als 'Meester in de audiovisuele/beeldende en grafische kunsten' in 2001 met grote onderscheiding en weet je wat? Ik ben er nog steeds trots op, zelfs 22 jaar later! Het kostte mij zweet en tranen (gelukkig geen bloed).

Ik hoor je al denken 'Meester, moet dit niet een 'master' zijn?' Wel, ja en nee. Mijn diploma komt nog uit 'een tijdperk' waarin bachelors en masters niet echt bestonden. Toen noemde men het 'kandidatuur' en 'licentiaat'. Die 'meestertitel' werd toegekend binnen de hogere academische kunstopleidingen. Dus eigenlijk is mijn diploma nu gewoon gelijk aan wat ze tegenwoordig een masterdiploma noemen.

​

Mijn werkervaring?

Mijn carrière begon als grafisch ontwerper in allerlei reclame- en communicatiebureaus en gedurende de laatste 10 jaar was ik verantwoordelijk voor marketing en communicatie in een ijsfabriek in de Kempen. Best een boeiende job en werken met ijsjes was gewoon een superleuke uitdaging. Zeg nu zelf, er zijn veel minder 'lekkere' producten om reclame voor te maken, toch? 

​

Twee jaar geleden besloot ik de sprong te wagen naar het onderwijs. Na heel wat stage avonturen ben ik bijna klaar met mijn LIO-traject.
 

Mijn vakbekwaamheden?
Deze zijn best wel divers, hoor! Ik kan je alles vertellen over kunstbeschouwing, kunstgeschiedenis, publicitair ontwerp, ruimtelijk ontwerp, waarnemingstekenen, illustratie, artistieke vorming, grafische technieken, multimedia, crossmedia, audiovisuele kunsten, presentatietechnieken, visual merchandising,... Allemaal vakken die vallen onder het domein 'Kunst en Creatie,' wat vroeger bekend stond als 'het KSO'.


​

LIteratuur check

Mijn favoriete literair genre?

Ik ben een nieuwsgierige lezer... Dat betekent dat ik me niet laat vastpinnen op een bepaald soort genre. Voor mij is lezen puur ontspanning. Ik kan me helemaal verliezen in een verhaal, of het nu een superspannende thriller (Zuiver, Anja Felliers) is, een diepgaande psychologische roman, een humoristische chicklit (Wat Alice vergat, Liane Moriarty) of een boek met een geweldige typerende schrijfstijl, zoals deze van Jeroen Brouwers (Bittere Bloemen), Arnon Grunberg (Tirza, Blauwe maandagen), Griet Op de Beeck (Kom hier dat ik u kus, Vele hemels boven de zevende, Gij nu) Kristien Hemmerechts (Gitte, Alles verandert), Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn), Herman Koch (Het diner, Zomerhuis met zwembad), Hilde Van Mieghem (De drie duifkes) en uiteraard ook Tom Lanoye (Sprakeloos, Kartonnen dozen)
 

Ik lees momenteel 'Onbehagen' van Paul Verhaeghe, een boeiend boek dat het gevoel van onbehagen vanuit een psychoanalytisch perspectief verkent. Verhaeghe toont aan dat dit gevoel in verschillende tijdperken verschillende vormen aanneemt, zoals hedendaagse problemen met burn-outs en vervreemding.

Het boek stelt intrigerende vragen over hoe onze moderne maatschappij ons beïnvloedt en biedt wetenschappelijk onderbouwde verklaringen voor dit onbehagen, zonder ideologische oplossingen. Ik ben nieuwsgierig naar zijn visie op de toekomst!

​

Mijn literair allergie?

Herman Brusselmans en Delphine Lecompte boeien me niet! De verhalen en dichtbundels zijn nogal expliciet en hun schrijfstijl is niet echt mijn ding. Als beelddenker is dit een ware marteling... 'De Zeven Zussen'-boeken van Lucinda Riley, tja, ik heb er maar één helemaal uitgelezen. Om eerlijk te zijn, kost het me best moeite om de hele serie door te ploegen, want er zijn wat mij betreft veel interessantere boeken om te lezen in mijn schaarse vrije tijd.

​

​

Veel lees- en cultuurplezier!

Als jij jouw gedachten met mij deelt via opmerkingen,
dan ontstaan er misschien nieuwe inzichten...

Kom maar op met jouw 1+1 = 5 of 2 x 3 = 9 momenten!

Wist je dat?

© 2023 - 2024  Leen Malfroid

bottom of page